UBS: Μπόνους μιας εβδομάδας δεδουλευμένων στους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 10:20
UPD:10:23
REUTERS/Feline Lim

Η UBS θα ανταμείψει τους χαμηλόβαθμους εργαζομένους, με ένα ποσό που αντιστοιχεί με τα δεδουλευμένα μίας εβδομάδας με σκοπό την οικονομική τους βοήθεια εξαιτίας της πανδημίας.

Παράλληλα θα προσφέρει και ένα οικονομικό κίνητρο για εκείνους που θέλουν να αποχωρήσουν από τη χρηματοδότηση, όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη η μεγαλύτερη διαχειρίστρια περιουσίας στον κόσμο.

«Ως ένδειξη εκτίμησης για τη συμβολή τους σε αυτό το δύσκολο έτος και αναγνωρίζοντας ότι η πανδημία μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα απροσδόκητες οικονομικές επιπτώσεις, η Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου αποφάσισε να απονείμει στους υπαλλήλους της UBS σε λιγότερο υψηλές θέσεις, μια εφάπαξ πληρωμή σε μετρητά ίση με το μισθό μιας εβδομάδας», ανέφερε η ελβετική τράπεζα κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της για το γ΄ τρίμηνο, προσθέτοντας ότι το μέτρο αυτό θα επιβαρύνει το δ΄ τρίμηνο με ένα κόστος περί των 30 εκατ. δολαρίων.

Η τράπεζα δήλωσε επίσης ότι έχει τροποποιήσει την πολιτική της για τα μπόνους, έτσι ώστε οι επιλέξιμοι υπάλληλοι που θέλουν να κάνουν μια αλλαγή στην καριέρα τους υπό τις πιέσεις και την αβεβαιότητα του κορωνοϊού, να μπορούν να διεκδικήσουν μια μεγαλύτερη αποζημίωση σε σχέση με το παρελθόν.

Η νέα πολιτική, που θεσπίστηκε το γ΄ τρίμηνο, εφαρμόστηκε σε εκείνους που ήθελαν να αποχωρήσουν οικειοθελώς, εξαιρουμένων των στελεχών, ανέφερε.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα