Πετρέλαιο: Ανοδος τιμών εν μέσω ανησυχιών για την παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2007 15:18

¶νοδο καταγράφει σήμερα η τιμή του πετρελαίου, καθώς έντονες είναι οι ανησυχίες ότι το πέρασμα του τυφώνα Ντιν από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού θα επηρεάσει τα μελλοντικά αποθέματα. Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, αν και ο τυφώνας δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις υποδομές, εντούτοις περιόρισε την παραγωγή πετρελαίου.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent στα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου είχε κέρδη 69 σεντς, φτάνοντας στα 69,39 δολ. το βαρέλι στις 14.32 ώρα Ελλάδος. Η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη ενισχυόταν κατά 42 σεντς στα 69,68 δολ. το βαρέλι.

Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη, καθώς τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ έδειξαν απρόσμενη αύξηση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού κατά 1,9 εκατ. βαρέλια. Παρ’ όλ’ αυτά, η σημερινή ανακοίνωση της Royal Dutch Shell ότι σχεδιάζει να μειώσει τις ποσότητες πετρελαίου που διυλίζει στο εργοστάσιο Deer Park, στο Τέξας, εξαιτίας διακοπής στις προμήθειες πετρελαίου από το Μεξικό, επανέφερε τους φόβους για τα μελλοντικά αποθέματα. Το 80% περίπου των 340.000 βαρελιών που διυλίζονται κάθε μέρα στο Deer Park – το έκτο μεγαλύτερο διυλιστήριο στις ΗΠΑ – προέρχεται από το Μεξικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα