Θετικό ξεκίνημα εβδομάδας για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 10:41
UPD:10:42
REUTERS/Reuters Staff

Με το δεξί μπήκαν στην καινούργια εβδομάδα οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για συμφωνία ενός νέου δημοσιονομικού πακέτου στήριξης στις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες, ενώ επέστρεψε η αισιοδοξία για την εμφάνιση ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι δήλωσε χθες Κυριακή ότι αν και παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο και των διαπραγματευτών του Λευκού Οίκου, εκτιμά ότι θα επέλθει συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Παράλληλα το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε από τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας το γ΄ τρίμηνο του 2020, το οποίο έτρεξε με ένα πειστικό ποσοστό 4,9%, αν και χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για ρυθμό 5,2%.

Τα θετικά νέα αυτά υποσκελίζουν τις ανησυχίες για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, αλλά και για την νέα υιοθέτηση περιοριστικών μέτρων σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Η προσοχή των Ευρωπαίων επενδυτών παραμένει στραμμένη στις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit, μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο περί του 0,80%, παίρνοντας ώθηση από τον κλάδο υγείας και τον τραπεζικό.

Οι αναφορές για πρόοδο στην ανάπτυξη του εμβολίου για τον κορωνοϊό, έχει ευνοήσεις τις μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών.

Το Παρίσι έχει ξεπεράσει οριακά το 1+%, από κοντά ακολουθεί το Μιλάνο, άνοδο 0,82% καταγράφει η Φρανκφούρτη, κέρδη 0,63% παρουσιάζει το Λονδίνο.

naftemproriki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα