Η ΓΣΕΕ για το Ασφαλιστικό και τα ομόλογα

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2007 17:31

«Το κράτος πρέπει να εκπληρώνει πλήρως τις νομοθετημένες οικονομικές υποχρεώσεις του και θα πρέπει απαραιτήτως να ενισχύσει την τριμερή χρηματοδότηση υπέρ του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Η ασφάλιση δε χρειάζεται περικοπές δικαιωμάτων αλλά νέους, υγιείς πόρους, οι οποίοι θα ενισχύσουν την κοινωνική δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητά τους».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, σχολιάζοντας τις προτάσεις που διατύπωσε ο Κώστας Καραμανλής για το Ασφαλιστικό. http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/08/23/1401148.htm

Ο κ. Παναγόπουλος έκανε ακόμη λόγο για εξαγγελίες που έχουν επουσιώδεις διαφοροποιήσεις σε σχέση με αυτές του 2004, ενώ, όπως υποστηρίζει, στο διάστημα που μεσολάβησε το ασφαλιστικό σύστημα αφέθηκε στην τύχη του και έτσι έχουμε σημάδια κατάρρευσης.

«Η ιδιαίτερη αναφορά στα όρια ηλικίας και στο ύψος των συντάξεων» πρόσθεσε «γίνεται με ένα τρόπο που δεν σχετίζεται με την χρηματοδότηση του συστήματος για αυτό και ανησυχούμε».

«Ο κ. Πρωθυπουργός είπε ότι δεν χρειάζονται καινούργιοι πόροι και φόροι για το ασφαλιστικό σύστημα. Αυτοί θα δοθούν από την Ανάπτυξη! Αυτές είναι γενικολογίες που αν τις αφήσουμε να εξελιχθούν στη τύχη τους, κάποια στιγμή θα μας πουν ότι το σύστημα δεν έχει περιθώρια πόρων, και έτσι θα βρεθεί άλλοθι, ώστε να επί δράμουν επί των ορίων ηλικίας και του ύψους των συντάξεων» κατέληξε ο κ. Παναγόπουλος.

Για το θέμα της επαναγοράς του ομολόγου, δήλωσε: «το ότι για ένα ομόλογο από τα εννέα, και για τέσσερα ταμεία από τα είκοσι τέσσερα υπήρξε αυτή η εξέλιξη, μπορούμε φυσικά να το καταγράψουμε ως θετικό, με μια προϋπόθεση» ζήτησε όμως εξηγήσεις για την απόφαση καταβολής των τόκων του πρώτου τριμήνου από τον προϋπολογισμό, ενώ, όπως είπε, όταν στριμώχτηκε η J.P. Morgan υποχρεώθηκε να πληρώσει τους τόκους του άλλου τριμήνου.

Τέλος, σημείωσε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η ισορροπία των αποθεματικών των ταμείων, που, όπως είπε, καταληστεύθηκαν, και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα