Στη Μαράκ Ηλεκτρονική το έργο προειδοποίησης πλημμυρών και ελέγχου ποιότητας υδάτων στην Αν. Μακεδονία και Θράκη

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2007 12:27

Στη Μαράκ Ηλεκτρονική κατακυρώθηκε, μετά από διεθνή διαγωνισμό, το ζωτικό για την περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έργο, έγκαιρης προειδοποίησης πλημμυρών και ελέγχου της ποιότητας υδάτων, μέσω της παρακολούθησης των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών των διασυνοριακών ποταμών Έβρου, Αρδα και Ερυθροποτάμου.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 225.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG IIIA ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

Ειδικότερα, η εταιρία θα εγκαταστήσει δίκτυο έξι αυτόματων τηλεμετρικών σταθμών συνεχούς μέτρησης βασικών μετεωρολογικών δεδομένων καθώς και σημαντικών ποιοτικών και ποσοτικών παραμέτρων του υδάτινου όγκου των προαναφερθέντων ποταμών.

Το έργο θα επιτρέψει στις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να έχουν στη διάθεση τους ολιγόωρη προειδοποίηση επερχόμενων πλημμυρικών παροχών, καθώς και στοιχεία βροχής και απορροής των υδάτων, ενώ καθίσταται δυνατή η αξιολόγηση και ο έλεγχος, των παροχετευόμενων από τους παραπάνω διασυνοριακούς ποταμούς, υδάτων.

Στην τελική φάση του έργου οι σταθμοί θα ενταχθούν σε δίκτυο με αντίστοιχους σταθμούς σε Βουλγαρία και Τουρκία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα