Σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου καθώς αποκαθίσταται η παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2007 12:25
UPD:12:27

Σταθεροποιητικά κινούνται σήμερα οι τιμές πετρελαίου, καθώς μετριάζουν οι ανησυχίες σχετικά με τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αντισταθμίζοντας τη στενότητα που συνεχίζει να επικρατεί στην αγορά βενζίνης.

Στο Λονδίνο, στις 11.28 ώρα Ελλάδος, η τιμή του Brent στα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρούσε κατά 2 σεντς στα 70,60 δολ. το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού είχε απώλειες 5 σεντς στα 71,04 δολ. το βαρέλι.

Οι τιμές πετρελαίου σημείωσαν άνοδο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, καθώς το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση στα αποθέματα βενζίνης την εβδομάδα που έληξε στις 17 Αυγούστου.

Στήριγμα στις ανησυχίες σχετικά με τη στενότητα των αποθεμάτων προσέφερε και η είδηση ότι η αμερικανική Chevron αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μείωση των προμηθειών αργού, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε διυλιστήριό της στο Μισισιπή. Εντωμεταξύ, λίγες ημέρες νωρίτερα, η Royal Dutch Shell είχε μειώσει την παραγωγή της στο διυλιστήριο Deer Park – το έκτο μεγαλύτερο στις ΗΠΑ – στο Τέξας, εξαιτίας της διακοπής της πετρελαϊκής παραγωγής του Μεξικού λόγω του τυφώνα Ντιν.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι ανησυχίες σχετικά με την προσφορά πετρελαίου αντισταθμίστηκαν από την αποκατάσταση της παραγωγής αργού στις εγκαταστάσεις της Βόρειας Αμερικής, οι οποίες επλήγησαν από τον τυφώνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα