Κίνα: Ακάθεκτες οι πωλήσεις αυτοκινήτων, αύξηση 12,8% τον Σεπτέμβριο

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 09:42
UPD:09:47
REUTERS/SHENG LI

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 12,8% το Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα ένα χρόνο νωρίτερα, σηματοδοτώντας τον 6ο διαδοχικό ανοδικό μήνα, καθώς η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων στον κόσμο, ανακάμπτει από το σοκ του κορωνοϊού.

Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 2,57 εκατομμύρια οχήματα τον περασμένο μήνα, όπως έδειξαν τα σημερινά στοιχεία από την Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM).

Οι πωλήσεις παραμένουν χαμηλότερα κατά 6,9% για τους πρώτους 9 μήνες του έτους στα 17,12 εκατομμύρια οχήματα, σύμφωνα με την CAAM.

Οι αναλυτές χαρακτηρίζουν το δίμηνο Σεπτέμβριος-Οκτώβριος «Χρυσός Σεπτέμβριος, Ασημένιος Οκτώβριος», καθώς τους θεωρούν ως τους μήνες με τις περισσότερες πωλήσεις στην Κίνα.

Αντανακλώντας αυτή την τάση, οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 8% τον Σεπτέμβριο. Η Geely, η Great Wall και η Toyota κατέγραψαν διψήφιο ρυθμό αύξησης.

Οι πωλήσεις νέων ηλεκτρικών οχημάτων (NEV) αυξήθηκαν κατά 67,7% στις 138.000 μονάδες, ο 3ος συναπτός μήνας με άνοδο. Τα NEV περιλαμβάνουν τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, τα υβριδικά και τα υδρογονοκίνητα οχήματα με μπαταρία.

Οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων όπως οι κινεζικές Nio και η Xpeng και η αμερικανική ηγέτιδα Tesla, αύξησαν την παραγωγική ικανότητά τους στην Κίνα, όπου η κυβέρνηση προωθεί τα πιο «πράσινα» οχήματα για τη μείωση της χρόνιας ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Για τα φορτηγά και τα άλλα εμπορικά οχήματα, που αποτελούν περίπου το ένα τέταρτο της συνολικής αγοράς, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 40%, εξαιτίας των κρατικών επενδύσεων σε υποδομές και καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να συμμορφωθούν με τους αυστηρότερους κανόνες ρύπων.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα