ΕΤΜΑ: Συμφωνία για ίδρυση εταιρειών στην Κίνα

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2001 15:33

Στην υπογραφή συμφωνίας με την κινεζική εταιρεία παραγωγής συνθετικών ινών Heilongjiang Longdi Company προχώρησε την Κυριακή, 18 Μαρτίου 2001, η διοίκηση της εισηγμένης ΕΤΜΑ με σκοπό την ίδρυση δύο μικτών ελληνοκινεζικών εταιρειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΜΑ, έργο των υπό ίδρυση εταιρειών θα είναι η παραγωγή συνεχών νημάτων ρεγιόν (βισκόζης) και η παραγωγική τους δυναμικότητα θα ανέρχεται σε 6.000 τόνους ημερησίως. Τα ονόματα των δύο νέων εταιριών είναι Heilongjiang ETMA Chemical Fibre και Heilongjiang Longma Chemical Fibre.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε περίπου 60 εκατ. δολάρια, ενώ το ύψος των εταιρικών κεφαλαίων ανέρχεται σε περίπου 54 εκατ. δολάρια. Η ΕΤΜΑ θα συμμετέχει με ποσοστό 51% σε καθεμία από τις δύο νέες εταιρείες, ενώ η Heilongjiang θα κατέχει το υπόλοιπο 49%.

Η συμμετοχή της ΕΤΜΑ συνίσταται αποκλειστικά στη μεταβίβαση στις παραπάνω υπό ίδρυση θυγατρικές εταιρείες των μηχανημάτων παραγωγής ρεγιόν και στην παροχή της σχετικής τεχνογνωσίας. Η συμμετοχή της Heilongjiang συνίσταται στη μεταβίβαση οικοπέδου 207.000 τ.μ., στην ανέγερση των κτιρίων του εργοστασίου, στην κατασκευή βοηθητικών μηχανημάτων και στην εκτέλεση των έργων για την εξασφάλιση ενέργειας, ύδατος, ατμού και λοιπών παροχών, όπως και στο σύνολο των εργασιών εγκαταστάσεως των μηχανημάτων, αλλά και στην εξασφάλιση των αναγκαίων κεφαλαίων κίνησης.

Οι υπογραφείσες συμβάσεις χρήζουν της έγκρισης των αρμοδίων κινεζικών αρχών και αναμένεται να χορηγηθούν εντός των επομένων τεσσάρων μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα