Nasdaq: Εξετάζει «συμμαχία» με Borse Dubai για το OMX

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2007 17:12

Το ενδεχόμενο πώλησης του μεριδίου που κατέχει στο LSE στο Borse Dubai φέρεται να μελετά ο Nasdaq, επιχειρώντας μια συμφωνία, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να καταλήξει σε υποβολή κοινής προσφοράς των δύο αγορών για το σουηδικό χρηματιστήριο OMΧ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Telegraph.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αγορές επιθυμούν διακαώς την εξαγορά του ΟΜΧ. Η αγορά του Ντουμπάι έχει καταθέσει προσφορά 4 δισ. δολ. για μερίδιο στο χρηματιστήριο, έναντι προσφοράς 3,7 δισ. δολ. του Nasdaq.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το χρηματιστήριο του Ντουμπάι ενδιαφέρεται για την απόκτηση μεριδίου στο LSE, ενώ έχει εδώ και μήνες προσεγγίσει την αμερικανική αγορά, προτείνοντας την υποβολή κοινής προσφοράς για το ΟΜΧ.

Αν και το προβάδισμα στη «μάχη» για την απόκτηση του σουηδικού χρηματιστηρίου φερόταν να έχει το Borse Dubai, τα δεδομένα άλλαξαν την περασμένη εβδομάδα, όταν η αρχή κεφαλαιαγοράς της Σουηδίας απεφάνθη ότι η απόκτηση μεριδίου 28,4% του ΟΜΧ από το Borse Dubai είναι παράνομη. Στην απόφαση αναφέρεται ότι πρόκειται ουσιαστικά για «έμμεση προσφορά πλήρους εξαγοράς», στην οποία θα έπρεπε να έχει τεθεί η επίσημη διαδικασία, η εξέταση δηλαδή των περιουσιακών στοιχείων του αραβικού χρηματιστηρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα