Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2007 07:18

ΑΝΟΔΙΚΑ για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση της China Life Insurance Co. και της Foster's Group Ltd. για υψηλότερα κέρδη, ενδυναμώνοντας τις προσδοκίες ότι η αύξηση των κερδών στην περιφέρεια, μπορεί να αντέξει τη συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Τα κέρδη της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στον κόσμο από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, China Life, αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ. Τα κέρδη της μεγαλύτερης ζυθοποιΐας της Αυστραλίας Foster's, αναρριχήθηκαν τα μέγιστα μέσα σε ένα έτος. Οι μετοχές της Hyundai Heavy Industries Co. οδήγησαν την άνοδο μεταξύ των ναυπηγείων της Νοτίου Κορέας, μετά την ανακοίνωση της STX Shipbuilding Co. ότι έκλεισε συμβόλαιο για την κατασκευή πλοίων τύπου bulk carriers.

O Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 150,49 μονάδες στις 12:06 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,2%, φθάνοντας στις 16.332,06 μονάδες. Οι μετοχές της Mitsubishi Estate Co. οδήγησε τις ιαπωνικές εταιρείες ακίνητης περιουσίας υψηλότερα, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei ότι τα ενοίκια γραφείων στο Τόκυο αυξήθηκαν.

Στη Νότιο Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 1,3%. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στις αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία, την Κίνα, την Ινδονησία, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Samsung Electronics Co. μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Citigroup Inc.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index υποχώρησε 0,9% μετά την έκθεση που έδειξε ότι ο αριθμός των κατοικιών που δεν έχουν πουληθεί στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αυξήθηκε τα μέγιστα από τον Οκτώβριο του 1991. Οι πωλήσεις παλαιών κατοικιών υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου πέντε ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα