Με το βλέμμα στραμμένο στη Fed η Wall Street

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2001 16:53

Στη σημερινή απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Federal Reserve (Fed) για τα επιτόκια έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών στα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Το ερώτημα που κυριαρχεί δεν είναι το «αν» αλλά το «πόσο» θα μειωθούν τα αμερικανικά επιτόκια κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του νομισματικού συμβουλίου. Οι περισσότεροι αναλυτές κάνουν λόγο για μείωση της τάξεως των 50 ή 75 μονάδων βάσης, ενώ μερικοί δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο πιο επιθετικής μείωσης, της τάξεως της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Σημειώνεται, ότι ο Αλαν Γκρίνσπαν, ο διοικητής της Fed, έχει ήδη μειώσει δύο φορές τα επιτόκια μέσα στον περασμένο Ιανουάριο, από μισή εκατοστιαία μονάδα κάθε φορά, οδηγώντας τα στο επίπεδο του 5,50%.

Αυτή την ώρα, πάντως, οι επενδυτές στη Wall Street και το Χρηματιστήριο Nasdaq τηρούν στάση αναμονής εν όψει της επικείμενης απόφασης της Fed και καταφεύγουν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις. Ο δείκτης Nasdaq ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,57% και βρίσκεται στις 1.962,28 μονάδες, ενώ ο Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,03% και έχει διαμορφωθεί στις 9.955,75 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα