ASX, Euronext: Ενδιαφέρον για μερίδιο στο LSE;

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2007 13:48

Ενδιαφέρον για την απόκτηση μέρους του 31% που κατέχει ο Nasdaq στο LSE φέρεται να έχει εκφράσει το υπερατλαντικό χρηματιστήριο NYSE Euronext και η αγορά της Αυστραλίας ASX, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει καλά το θέμα. Όπως συμπληρώνει, ενδιαφέρον για το μερίδιο αυτό ενδεχομένως να εκφράσει και η Temasek Holdings της Σιγκαπούρης καθώς και άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων και ιδιωτικών κεφαλαίων.

Σημειώνεται ότι τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο έχουν επιδοθεί τους τελευταίους μήνες σε μια «μάχη» συγχωνεύσεων, προκειμένου να περιορίσουν τις δαπάνες και να προσφέρουν στους πελάτες τους μια ευρύτερη γκάμα υπηρεσιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Nyse Group, το οποίο διαχειρίζεται το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, προχώρησε τον περασμένο Απρίλιο στην εξαγορά του Euronext, έναντι 14,6 δισ. δολ., σχηματίζοντας το NYSE Euronext. Από την άλλη πλευρά, το χρηματιστήριο του Λονδίνου LSE, το οποίο έχει αποκρούσει μέχρι στιγμής αρκετές προσφορές εξαγοράς, συμφώνησε να αποκτήσει το ιταλικό Borsa Italiana.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα