Στήριξη στους πυροπαθείς και από την ΗΕLEXPO

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2007 14:53

Σειρά μέτρων στήριξης των πυροπαθών και κυρίως των επιχειρηματιών στις πληγείσες περιοχές ανακοίνωσε η HELEXPO A.E.

Συγκεκριμένα η ΗELEXPO με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, ανακοίνωσε τα εξής μέτρα:

1. Απόδοση του συνόλου των εσόδων της 72ης ΔΕΘ από τα εισιτήρια της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει η πολιτεία για τη στήριξη των πληγέντων.

2. Αποχρέωση του συνόλου του αντιτίμου συμμετοχής καθώς και του δικαιώματος συμμετοχής στην 72η ΔΕΘ, των επιχειρήσεων που έχουν έδρα τις πληγείσες περιοχές.

3. Χρηματοδότηση του 100% της συμμετοχής επιχειρήσεων από τις πληγείσες περιοχές σε Διεθνείς Κλαδικές Εκθέσεις της HELEXPO, από τα έσοδα των περιπτέρων των Υπουργείων και των Δημοσίων Φορέων στην 72η ΔΕΘ, το σύνολο των οποίων θα διατεθεί για το σκοπό αυτό.

4. Πρωτοβουλία και διάθεση χώρου για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, που συμμετέχουν ως εκθέτες στην Οδό Ευαισθησίας της 72ης ΔΕΘ, καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Επίσης η HELEXPO ανακοίνωσε την ανάρτηση των σημαιών των χωρών που προσέφεραν βοήθεια με μέσα και δυνάμεις πυρόσβεσης στην Ελλάδα, στους ιστούς που βρίσκονται στις εισόδους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης από αύριο και κατά τη διάρκεια της 72ης ΔΕΘ, ως αναγνώριση και δείγμα ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους.

Όπως εξάλλου σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το σύνολο των παραπάνω ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης των δαπανών συμμετοχής από τα υπουργεία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και εξαιρουμένης της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα συγκεντρωθεί, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει συνολικά τα 2 εκατ. ευρώ.

Όσο για τα σενάρια ακυρώσεων στην 72η ΔΕΘ, η HELEXPO υπογραμμίζει ότι η συμμετοχή των επιχειρήσεων - εκθετών και των δημοσίων φορέων αλλά και των εμπορικών ή απλών επισκεπτών στη φετινή διοργάνωση, αποτελεί άμεση και ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων που καταβάλλει με τις παραπάνω ενέργειες η HELEXPO A.E. Όσο πιο επιτυχημένη είναι η φετινή διοργάνωση -επισημαίνεται- τόσο πιο σημαντική θα είναι η βοήθεια στους πληγέντες και κυρίως στον επιχειρηματικό κόσμο αυτών των περιοχών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα