Ευρωαγορές: Έναρξη με άνοδο, σε υψηλό 3 εβδομάδων οι ευρωπαϊκές μετοχές

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 10:42
UPD:10:45
REUTERS/STAFF

Σε θετικό έδαφος έχουν περάσει οι ευρωπαϊκές μετοχές στο πρώιμο στάδιο της σημερινής συνεδρίασης, κινούμενες κοντά σε υψηλό 3 εβδομάδων, με τους επενδυτές να αναθαρρεύουν, κυρίως από τις εξελίξεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.  

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω του Twitter απηύθυνε έκκληση στο Κογκρέσο να εγκρίνει άμεσα ένα πακέτο διάσωσης των αεροπορικών εταιρειών και ένα ξεχωριστό για τις μικρές επιχειρήσεις, όπως και μία εφάπαξ καταβολή οικονομικής ενίσχυσης 1.200 δολαρίων για τους άνεργους.

Ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής προπορεύεται με κέρδη άνω του 2%, οδηγώντας τον

πανευρωπαϊκό δείκτη Euro STOXX 600 υψηλότερα κατά 0,6%, ενώ στήριξη προσφέρουν και ο κλάδος της υγείας με τον τεχνολογικό.

Στον αντίποδα ο κλάδος των πρώτων υλών υποχωρεί κατά 0,6% και είναι ο μοναδικός μεταξύ των κυριοτέρων ευρωπαϊκών κλάδων, ο οποίος κινείται υπό του μηδενός.

Η μετοχή της Mediobanca καταγράφει κέρδη 2,4%, μετά τις αναφορές ότι ο μεγιστάνας Λεονάρντο Ντελ Βέκιο, αύξησε το ποσοστό του σε περισσότερο από 10% στην κορυφαία επενδυτική τράπεζα της Ιταλίας.

Αντιθέτως υποχώρηση 3,1% σημειώνει η μετοχή της κατασκευάστριας αισθητήρων AMS, καθώς ανέφερε υποτονικές πωλήσεις το γ΄ τρίμηνο του 2020, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την έκδοση ομολόγων, ούτως ώστε να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα