Γαλλία: Εμφατικό «ριμπάουντ» 16% το γαλλικό ΑΕΠ το γ΄ τρίμηνο του 2020

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 09:44
UPD:09:51
REUTERS/GONZALO FUENTES

Η γαλλική οικονομία επιφύλασσε ηχηρή απάντηση μετά τη συντριβή της κατά 13,8% το β΄ τρίμηνο του 2020, με το ΑΕΠ της Γαλλίας να εκτινάσσεται κατά 16%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσίευσε σήμερα Πέμπτη η κεντρική τράπεζα, πλήρως εναρμονισμένες με τις προηγούμενες προβλέψεις της.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης εισήλθε σε βαθιά ύφεση το γ΄ τρίμηνο, αφού η Γαλλία εφάρμοσε από τα πιο αυστηρά lockdowns στην Ευρώπη για 2 μήνες, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στις 11 Μαΐου, η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει αναζωογονηθεί και η οικονομία καταγράφει υποχώρηση της τάξεως του 5% έως τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τα επίπεδα πριν από την κρίση, όπως δήλωσε η κεντρική τράπεζα, επικαλούμενη τα ευρήματα της μηνιαίας έρευνας για 8.500 εταιρείες.

Η επίσημη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, INSEE, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, έκανε τις ίδιες εκτιμήσεις για οικονομική ανάπτυξη 16%, ωστόσο προειδοποίησε ότι είναι πιθανό η οικονομία να επιβραδυνθεί κατά το δ΄ τρίμηνο, εξαιτίας της δεύτερης έξαρσης του κορωνοϊού.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα