Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2007 09:10

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά τη χθεσινή του υποχώρηση, καθώς εικάζεται ότι η πτώση των αμερικανικών μετοχών και των τιμών κατοικιών, ενδέχεται να επηρεάσει την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο.

Το πετρέλαιο, ο χαλκός και ο χρυσός κινήθηκαν πτωτικά, μετά την χθεσινή έρευνα του Conference Board, που έδειξε ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών μειώθηκε τα μέγιστα σε δύο χρόνια αυτόν τον μήνα. Οι μετοχές υποχώρησαν 2% μετά την ανακοίνωση και έκθεση της S&P/Case-Schiller έδειξε ότι η αξία κατοικιών στις ΗΠΑ σημείωσε την μεγαλύτερη πτώση σε τουλάχιστον πέντε χρόνια τον Ιούνιο.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου διαπραγματεύθηκε στα 71,54 δολ. το βαρέλι, 19 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στη 1:14 μ.μ. στη Σιγκαπούρη.

Τα συμβόλαια χθες υποχώρησαν 24 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 71,73 δολ. το βαρέλι. Το πετρέλαιο τις τρεις προηγούμενες ημέρες κινήθηκα ανοδικά μετά την ανάκαμψη των τιμών των αμερικανικών μετοχών την εβδομάδα που πέρασε καθώς η βενζίνη σημείωσε άνοδο μετά την αύξηση της ζήτησής της και την παύση λειτουργίας των διϋλιστηρίων.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου υποχώρησε 16 σεντς, φθάνοντας στα 70,39 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου στη 1:15 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, τα συμβόλαιά του υποχώρησαν 0,6%, σημειώνοντας πτώση για πρώτη φορά σε πέντε συνεδριάσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα