Deutsche Bank: Καμία συζήτηση για δευτερεύοντα ρόλο σε μία πιθανή συγχώνευση

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 10:42
UPD:10:44
REUTERS/TOBY MELVILLE

H Deutsche Bank σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να αναλάβει δευτερεύοντα ρόλο, σε μία δυνητική συγχώνευση με άλλη τράπεζα, όπως ξεκαθάρισε σήμερα Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας Κρίστιαν Σούινγκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Bloomberg TV.

Το σχόλιό του αποτελεί επανάληψη της μακροχρόνιας θέσης του, εντούτοις είναι η πρώτη φορά που τοποθετείται εκτενώς για το θέμα κι ενώ οι συζητήσεις για συγχωνεύσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών αναθερμάνθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

«Η ενοποίηση πρέπει να συμβεί στην Ευρώπη», δήλωσε ο Σούινγκ. «Είναι σημαντικό να μην είμαστε δεύτερης ταχύτητας συνεργάτες».

Πέρυσι, η Deutsche Bank διέκοψε τις διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με τη μικρότερη εγχώρια ανταγωνίστριά της Commerzbank, ενώ διερεύνησε μία συνεργασία με την ελβετική δανειστή UBS.

Όπως ανέφερε στο Bloomberg TV, είναι επικεντρωμένος στην τρέχουσα στρατηγική του, ωστόσο εάν η τιμή της μετοχής της τράπεζας επανακάμψει «τότε θα έχουμε διαφορετική θέση, μία καλύτερη θέση» στο να εξετάσουμε μεγάλες συμφωνίες.

Η μετοχή της Deutsche Bank έφθασε σε ιστορικό χαμηλό ρεκόρ νωρίτερα φέτος, αλλά έκτοτε έχει ανακάμψει για να καταγράψει κέρδη 6,4% μέχρι στιγμής φέτος.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής οικονομικών της Deutsche Bank Τζέιμς φον Μόλτκε υπογράμμισε τη λογική πίσω από τις συγχωνεύσεις μεγάλων τραπεζών και είπε ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να «συμμετάσχει σε συνομιλίες για συγχώνευση όταν έρθει η ώρα και προκύψουν οι κατάλληλες ευκαιρίες».

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα