Γερμανία: Αύξηση των βιομηχανιών παραγγελιών 4,5% τον Αύγουστο

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 09:59
UPD:10:08
EPA/JULIAN STRATENSCHULTE

Οι βιομηχανικές παραγγελίες Γερμανίας αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, ενισχύοντας τις ελπίδες για ένα ισχυρό γ΄ τρίμηνο της μεγαλύτερης οικονομία της Ευρώπης, μετά το σοκ από την πανδημία του κορωνοϊού.

Βάσει των στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, οι παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 4,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι προβλέψεων των οικονομολόγων για αύξηση 2,6% και καθοδηγούμενες από την ισχυρή ζήτηση από την Ευρωζώνη, υποδηλώνοντας ότι οι εταιρείες σημειώνουν πρόοδο στην πορεία τους για να επανέλθουν στα επίπεδα πριν από την κρίση.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι παραγγελίες από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 6,5%, ωθούμενες από την άνοδο κατά 14,6% των παραγγελιών από την υπόλοιπη Ευρωζώνη, ενώ οι εγχώριες παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 1,7%.

«Η διαδικασία ανάκαμψης για τις νέες βιομηχανικές παραγγελίες συνεχίζεται με αξιοσημείωτο ρυθμό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας.

Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 9,7% το β΄ τρίμηνο, καθώς οι δαπάνες των νοικοκυριών, οι εταιρικές επενδύσεις και το εμπόριο κατέρρευσαν στο αποκορύφωμα της πανδημίας.

Το οικονομικό Ινστιτούτο Ifo αναμένει αύξηση της οικονομικής παραγωγής κατά 6,6% το γ΄ τρίμηνο και στη συνέχεια επιβράδυνση στο 2,8% το δ΄ τρίμηνο.

«Αυτά είναι αναμφίβολα καλά νέα. Η ανάκαμψη των εισερχόμενων παραγγελιών παραμένει άθικτη», τονίζει ο Τόμας Γκίτζελ, επικεφαλής οικονομολόγος της VP Bank.

Η Στατιστική Υπηρεσία δήλωσε ότι οι παραγγελίες βρίσκονται ακόμη χαμηλότερα κατά 3,6% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, πριν από την επιβολή των μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Οικονομίας Πίτερ Αλτμάιερ Altmaier προειδοποίησε τη Δευτέρα, ότι η Γερμανία πρέπει να αποφύγει άλλη μία διακοπή της βιομηχανικής δραστηριότητας, καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα επιφορτίζουν τις προοπτικές της ανάπτυξης.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα