MIG: Θεαματική αύξηση κερδών

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2007 18:14

Εντυπωσιακή αύξηση κατά 695% σημείωσαν στο πρώτο εξάμηνο του 2007 τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της Marfin Investment Group A.E. Συμμετοχών φθάνοντας τα 366,2 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη επηρεάστηκαν θετικά κατά 267.9 εκατ. ευρώ από την πώληση των τραπεζικών συμμετοχών του ομίλου προς τη Marfin Popular Bank στα πλαίσια της εταιρικής αναδιοργάνωσης που είχε εξαγγελθεί.

Τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε 99,3 εκ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 388% από την ίδια περίοδο του 2006 με συνέπεια η απόδοση μέσων ιδίων κεφαλαίων (RoE) επι των λειτουργικών κερδών να ανέλθει σε 28.7%

Δηλώσεις Βγενόπουλου

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2007, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε άλλο ένα εξάμηνο ισχυρής κερδοφορίας. Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου κατά ευρώ 5.19 δις αποτελεί ορόσημο στην πορεία της εταιρίας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε η MIG να καταστεί η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων και συμμετοχών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις επενδυτικές ευκαιρίες στην περιοχή.

»Πιστεύουμε ότι η συσσωρευμένη εμπειρία του Ομίλου στη ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αποτελεί σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα που θα οδηγήσει σε εξαιρετικές επενδύσεις και στην δημιουργία σημαντικών υπεραξιών για τους μετόχους μας σε μεσοπρόθεσμη βάση. Ήδη τα αποτελέσματα του α' εξαμήνου θέτουν τις βάσεις για εξαιρετική κερδοφορία στο σύνολο του έτους γεγονός που θα οδηγήσει στη διανομή ιδιαίτερα ικανοποιητικού μερίσματος και για την παρούσα χρήση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα