Ισχυροποίηση του γιέν έναντι δολαρίου και ευρώ

Μετά την πτώχευση hedge fund στην Αυστραλία
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2007 08:12

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το γιέν έναντι των 16 πιο διαπραγματεύσιμων νομισμάτων του κόσμου μετά την αίτηση κεφαλαίου επιχειρηματικού ρίσκου της Αυστραλίας για την υπαγωγή του στο νόμο περί πτωχεύσεων, ωθώντας τους επενδυτές να πουλήσουν τα πιο ευάλωτα περιουσιακά τους στοιχεία που αγόρασαν μέσω δανεισμού από την Ιαπωνία.

Το νόμισμα ανέκαμψε από τη μεγαλύτερη πτώση του σε χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών έναντι του δολαρίου, μετά την προ διημέρου ανακοίνωση του Basis Yield Alpha Fund με έδρα το Σύδνεϋ ότι τα προβλήματα στην αγορά ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, κατέστρεψαν την αξία των επενδύσεών του. Το γιέν ανέκαμψε επίσης από τις απώλειες 2,2% έναντι του ευρώ χθες, όταν το ράλιλ των αμερικανικών μετοχών έκανε τους επενδυτές να αρχίσουν και πάλι τα carry trades.

Το γιέν αναρριχήθηκε στα 115,81 ανά δολάριο στις 12:36 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 116,17 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, όπου σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2005. Το γιέν ισχυροποιήθηκε στα 158,13 ανά ευρώ από 158,89 χθες, όταν υποχώρησε τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,3658 ανά ευρώ, από 1,3677.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα