OTE: Αύξηση κερδών κατά 25,1% στο πρώτο εξάμηνο

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2007 10:10
UPD:10:22

ΑΥΞΗΣΗ 25,1% σημείωσαν στο πρώτο εξάμηνο του 2007 τα κέρδη του Ομίλου ΟΤΕ, μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας, φθάνοντας τα 277,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στα 3.059,9 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 8,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το γεγονός αυτό αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των εσόδων από:

• την κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,

• τις πωλήσεις τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού λόγω συμμετοχής της Γερμανός ΑΒΕΕ,

• τις ευρυζωνικές υπηρεσίες

και παρά την μη ενοποίηση εσόδων πλέον από την ArmenTel, μετά την πώλησή της το Νοέμβριο του 2006.

Τα Λειτουργικά Έξοδα του Ομίλου ανήλθαν στα € 2.546,8 εκατ. και παρουσίασαν αύξηση κατά 8,3% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Αφαιρουμένων των αποσβέσεων και του προγράμματος αποχώρησης με κίνητρα, τα λειτουργικά έξοδα ανέρχονται σε € 1.953,9 εκατ. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του προγράμματος αυτού, όπως είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο, αναμένεται να αποχωρήσουν από την Μητρική 450 εργαζόμενοι μέσα στο 2007.

Δηλώσεις Π. Βουρλούμη

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης, δήλωσε: «Στην ΟΤΕ Α.Ε. τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις προσεκτικές προβλέψεις του επιχειρησιακού μας σχεδίου. Οι επιπτώσεις στα έσοδα από την επιτάχυνση στη ζήτηση αδεσμοποίητου τοπικού βρόχου, καθώς και στο μερίδιό μας στη διευρυνόμενη αγορά ευρυζωνικών συνδέσεων, γίνονται πλέον αισθητές. Η συνεχής προσπάθειά μας για περικοπή δαπανών επηρεάστηκε από την επιβολή προστίμου από την ρυθμιστική αρχή, απόφαση την οποία θα προσβάλλουμε.

»Στη Ρουμανία, οι προσπάθειες της Διοίκησης για τη συγκράτηση πελατών μέσω προσφοράς ολοκληρωμένων υπηρεσιών είναι ενθαρρυντικές. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιούμαστε, κερδίζουν συνεχώς μερίδιο αγοράς και επιδεικνύουν ισχυρή κερδοφορία. Παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το β’ εξάμηνο του 2007, εκτιμώντας ότι η διάθεση νέων ανταγωνιστικών προϊόντων και οι συνεχείς προσπάθειές μας για μείωση του κόστους θα μας επιτρέψουν να ανταπεξέλθουμε στις εξαιρετικά ανταγωνιστικές συνθήκες της αγοράς στη σταθερή τηλεφωνία».

ΟΤΕ Α.Ε.

Ο Κύκλος Εργασιών της ΟΤΕ Α.Ε. κατά Α΄ εξάμηνο του 2007 ανήλθε στα € 1.318,4 εκατ. σημειώνοντας μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2006 κατά 4,3%.

Τα Λειτουργικά Έξοδα της ΟΤΕ Α.Ε. ανήλθαν στα € 1.171,3 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 7% σε σχέση με τα αντίστοιχα του Α’ εξαμήνου 2006.

Τα Καθαρά Κέρδη του Α΄ εξαμήνου 2007 ανήλθαν σε € 309 εκατ., σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης περιόδου του 2006, που έφθαναν τα € 231,3 εκατ, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση 33,6% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Ομιλος Cosmote

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου της COSMOTE κατά την τρέχουσα περίοδο αυξήθηκε κατά 37,5% σε σχέση με την χρήση του 2006.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων του Ομίλου της COSMOTE ανήλθαν σε € 463,6 εκατ. και ενισχύθηκαν κατά 17,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006.

ΟΤΕnet

O κύκλος εργασιών της ΟΤΕNET, σε ενοποιημένη βάση, το Α’ εξάμηνο του 2007 ανήλθε στα € 60,3 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (€ 53,6 εκατ.) αντανακλώντας τη μετάβαση πελατών με συνδέσεις PSTN – ISDN σε συνδέσεις ADSL. Η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία απορρόφησης από την ΟΤΕ Α.Ε.

ROM TELECOM

Ο κύκλος εργασιών της ROMTELECOM ανήλθε στα € 439,4 εκατ. παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006. Η μείωση στα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας -ως αποτέλεσμα μείωσης της κίνησης και του αριθμού των συνδέσεων- σε συνδυασμό με την μείωση στα έσοδα χονδρικής και καρτοτηλεφωνίας, αντισταθμίστηκε από την ανάπτυξη νέων πηγών εσόδων όπως οι υπηρεσίες δεδομένων, οι ευρυζωνικές συνδέσεις και οι υπηρεσίες ψηφιακής τηλεόρασης.

Το EBITDA ανήλθε στα € 164,6 εκατ., μειωμένο κατά 1,3% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2006, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα € 21,2 και είναι αυξημένα κατά 45,2%. Η μεταβολή αυτή οφείλεται κυρίως στις μειωμένες ζημίες από συναλλαγματικές διαφορές, καθώς και σε βελτιωμένα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα