Singularlogic: Ενισχυμένα έσοδα στο εξάμηνο

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2007 10:56
UPD:10:57

Βελτιωμένα ήταν τα αποτελέσματα της εταιρεία Singularlogic στο πρώτο εξάμηνο του έτους, έπειτα από μια μακρά περίοδο αρνητικών αποδόσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 34,3 εκ. ευρώ, αυξημένες κατά 2,5 φορές έναντι των 13,6 εκ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2006. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (E.B.I.T.D.A.) ανήλθαν σε 3,8 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,5 φορές έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2006. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων (E.B.T.) ανήλθαν σε 0,5 εκ. ευρώ έναντι ζημιών -1,0 εκ. ευρώ πέρυσι.

Τα καθαρά αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε -1,3 εκ ευρώ κυρίως λόγω καταλογισμού πρόβλεψης αναβαλλόμενης φορολογίας, όπως επισημαίνει η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι τα σημαντικότερα βήματα στην πορεία προς τη συνένωση των εταιριών και τη δημιουργία της SingularLogic, όπως αυτά απαριθμούνται από την εταιρεία, ήταν:

- Η αποτελεσματικότερη εστίαση στην πελατειακή βάση, με αποτέλεσμα την ολοένα και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρίας οδηγώντας στη συνεχή αύξηση των εσόδων.

- Η εκτεταμένη αναδιάρθρωση για τη δημιουργία ενός ομοιογενούς Ομίλου Εταιριών με ξεκάθαρη δομή και κατεύθυνση, την ενίσχυση της διοικητικής ομάδας και του ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις λειτουργίες, την αξιοποίηση συνεργιών και οικονομιών κλίμακας και την σημαντική βελτίωση του κόστους (συγκέντρωση σε ενιαίες κτιριακές εγκαταστάσεις, αναδιοργάνωση, ορθολογικοποίηση πόρων κλπ).

- Οι σημαντικές επενδύσεις προς την κατεύθυνση της ανανέωσης της τεχνολογίας (technology and platforms), επέκτασης και αναβάθμισης του χαρτοφυλακίου των προϊόντων.

- Η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου ύψους 56 εκ. ευρώ, η οποία αφενός ενίσχυσε σημαντικά τα ενοποιημένα Ίδια Κεφάλαια, διαμορφώνοντας τη σχέση Ιδίων προς Μετοχικό κεφάλαιο στα 400% και αφετέρου προσέδωσε ρευστότητα για περαιτέρω επενδυτικές κινήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα