Gazprom: Δεν σχεδιάζει μεγάλες αυξήσεις στις τιμές αερίου

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2007 12:11

Καμία σημαντική αύξηση δεν σκοπεύει να κάνει η Gazprom στις τιμές του φυσικού αερίου που εξάγει στις γειτονικές της χώρες το 2008, διαβεβαίωσε την Πέμπτη το ρωσικό μονοπώλιο αερίου της Ρωσίας. Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως προσπάθεια της ρωσικής εταιρείας να μετριάσει τους φόβους για ενδεχόμενη νέα διακοπή στην τροφοδοσία της Ευρώπης με φυσικό

«Δεν σχεδιάζουμε σε καμία περίπτωση να προχωρήσουμε σε σημαντικές αυξήσεις στις τιμές, γιατί αυτό το κάναμε στο παρελθόν», τόνισε ο εκπρόσωπος της Gazprom Σεργέι Κυπριανόφ.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση της Λιθουανίας, την περασμένη εβδομάδα, ότι η ρωσική εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει κατακόρυφα τις τιμές του αερίου, από 190 δολ. ανά 1.000 κυβικά μέτρα που είναι σήμερα σε 312-320 δολ. Αντίστοιχες αυξήσεις ενδεχομένως να γίνουν και σε Ουκρανία και Λευκορωσία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Commersant.

Ο κ. Κυπριανόφ χαρακτήρισε «υπερβολικά» τα νούμερα τα οποία αναφέρουν τα δημοσιεύματα, αρνήθηκε ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερα σχετικά με τις αναπροσαρμογές που θα γίνουν στα συμβόλαια προμήθειας αερίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα