Τα «καυτά» ορόσημα για την οικονομία

Συνεδριάσεις Eurogroup, ροές κονδυλίων ανάκαμψης, αξιολογήσεις, ύφεση γ' τριμήνου και προϋπολογισμός
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 08:04
UPD:08:05
Eurokinissi/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Από την έντυπη έκδοση

Του Θάνου Τσίρου
[email protected]

Δύο καθοριστικούς μήνες, τόσο για τον φετινό προϋπολογισμό όσο και γι’ αυτόν του 2021, αλλά και εννέα ημερομηνίες «κλειδιά» έχει μπροστά του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 

Μέσα στο δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού αλλά και η σύνταξη του ελληνικού σχεδίου για την αξιοποίηση των κονδυλίων που προσφέρονται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Από την κρίση των Ευρωπαίων θα πρέπει να περάσει μέσα στον Νοέμβριο και ο κρατικός προϋπολογισμός στο πλαίσιο των διαδικασιών του ευρωπαϊκού εξαμήνου, αλλά και συνολικά η πορεία της ελληνικής οικονομίας εν μέσω πανδημίας, καθώς στο πλαίσιο της 8ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης που θα γίνει μέσα στον Οκτώβριο θα συνταχθεί έκθεση η οποία θα κατατεθεί μέσα στον Νοέμβριο για να συζητηθεί πιθανότατα στο τελευταίο Eurogroup του έτους τον Δεκέμβριο. Μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής σταθερότητας δεν θα υπάρξει τελικώς ούτε φέτος λόγω Covid-19, καθώς σε αυτή τη φάση οποιαδήποτε πρόβλεψη για την επόμενη 4ετία μόνο ως παρακινδυνευμένη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα