Πετρέλαιο: Σταθεροποίηση πάνω από τα 72 δολ.

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2007 15:25

Πάνω από τα 72 δολ. το βαρέλι έχουν σταθεροποιηθεί οι τιμές πετρελαίου, μετά το χθεσινό ράλι που προκάλεσε η ανακοίνωση περί μείωσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent για τα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου ενισχυόταν στις 14.33 ώρα Ελλάδος κατά 5 σεντς, στα 72,42 δολ. το βαρέλι. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για παράδοση τον Οκτώβριο διαμορφωνόταν στα 73,82, αυξημένη κατά 29 σεντς.

Το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε την Τετάρτη πως τα αποθέματα αργού για την εβδομάδα που έληξε στις 24 Αυγούστου μειώθηκαν κατά 3,5 εκατ. βαρέλια, έναντι προβλέψεων για μείωσή τους κατά 2,7 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα βενζίνης στη μεγαλύτερη καταναλώτρια ενέργειας στον κόσμο υποχώρησαν το ίδιο διάστημα κατά 3,6 εκατ. βαρέλια.

Εντωμεταξύ, η αγορά προσπαθεί να μαντέψει αν τελικά ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών θα αποφασίσει στη συνάντηση της 11ης Σεπτεμβρίου να αυξήσει τα αποθέματα πετρελαίου. Πρόσφατα, αρκετά μέλη του καρτέλ δήλωσαν πως οι τιμές βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα και συνεπώς δεν χρειάζεται αύξηση της παραγωγής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα