Υποχωρεί το δολάριο

Εν αναμονή της ομιλίας του προέδρου της Fed, Ben S. Bernanke
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007 07:29

ΠΤΩΤΙΚΑ έναντι των 13 από τα 16 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα του κόσμου κινήθηκε το δολάριο, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι στην ομιλία του ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben S. Bernanke, δεν θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην πιστωτική αγορά της χώρας.

Το δολάριο περιόρισε τα μηναία κέρδη του έναντι του ευρώ καθώς οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν χθες και η αγορά χάρτου συρρικνώθηκε για τρίτη εβδομάδα, σηματοδοτώντας τις προθέσεις της Fed να μειώσει το οικονομικό κόστος. Ο Bernanke θα μιλήσει σε οικονομικούς παράγοντες από ολόκληρο τον κόσμο στο ετήσιο συμπόσιο που αρχίζει σήμερα στο Τζάκσον Χόουλ του Γουαϊόμινγκ.

Το δολάριο υποχώρησε στο 1,3672 έναντι του ευρώ στη 1 μ.μ. στο Τόκυο από 1,3625 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το νόμισμα σημείωσε άνοδο 0,1% έναντι του ευρώ αυτόν τον μήνα, περιορίζοντας τα κέρδη του έως 1,9%. Εναντι του γιέν διαπραγματεύθηκε στα 116,26 από 115,86 γιέν.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index απώλεσε 0,4% μετά το σχόλιο της Lehman Brothers Holdings Inc. ότι η αύξηση του κόστους πιστώσεων ενδέχεται να μειώσει τα κέρδη των τραπεζών των ΗΠΑ.

Το ευρώ σημείωσε άνοδο έναντι των 15 από τα 16 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα του κόσμου, καθώς το 69% των εταιρειών που αποτελούν τον Stoxx 50 Index της Ευρώπης, εμφάνισαν υψηλότερα των προβλέψεων αποτελέσματα το τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα