Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007 08:19

* ΕΞΠΡΕΣ: «Περιορισμένες οι παρενέργειες των πυρκαγιών στην οικονομία. Γ. Αλογοσκούφης: «Ανεπαίσθητη και ελεγχόμενη η επιβράδυνση της ανάπτυξης».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Θρίλερ δύο εβδομάδων. Νέφος οργής σκεπάζει το τοπίο των εκλογών - Επισφαλείς όλες οι προβλέψεις για τις κάλπες».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Εκτίμηση - σοκ για το ύψος της οικονομικής καταστροφής. Η Χούμπνερ κομίζει υποσχέσεις για βοήθεια».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Έως 1,6 δισ. ευρώ οι ζημιές από την πύρινη λαίλαπα. Στο ΥΠΟΙΟ μιλούν για ελάχιστη επιβράδυνση της ανάπτυξης».

ΑΕΠ

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι «τη στιγμή που η κυβέρνηση επιμένει σε μία κοστολόγηση των ζημιών, που δεν ξεπερνά το 0,8% του ΑΕΠ, οι πρώτες εκτιμήσεις διεθνών οίκων όπως της Standard and Poor's, κάνουν λόγο για κόστος που αγγίζει ακόμη και το 2,4% του ΑΕΠ και ισοδυναμεί με ένα δεύτερο έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό».

Ζημιές

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «στο 1,2 έως 1,6 δισ. ευρώ υπολογίζουν σε πρώτη φάση οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας, το ύψος των ζημιών από τις μεγάλες πυρκαγιές σε Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία και Εύβοια. Το ποσό αντιστοιχεί στο κόστος του ζωικού και φυτικού κεφαλαίου και τις εγκαταστάσεις που κατέστρεψαν οι φλόγες, ενώ η απώλεια στην παραγωγή εκτιμάται ότι θα είναι ως απόλυτο ποσό περίπου 600 εκατ. ευρώ (0,3% του ΑΕΠ) και ότι θα επιβραδύνει το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας περίπου κατά 0,1%, αφού ακόμη και στους νομούς που είχαν μεγάλες ζημιές, η καταστροφή δεν ήταν ολοκληρωτική».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα