Στον «αέρα» η συγχώνευση Suez - GdF

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007 09:47
UPD:09:48

Στον «αέρα» φαίνεται να βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά deal στην Ευρώπη – η σχεδιαζόμενη συγχώνευση της Suez με τη Gaz de France – μετά την απαίτηση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί από την πρώτη να επικεντρωθεί στον ενεργειακό τομέα αν επιθυμεί να συγχωνευτεί με την κρατική GdF.

Οι δηλώσεις αυτές, οι οποίες έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας του κ. Σαρκοζί ενώπιον 4.000 επιχειρηματιών σε ετήσιο συνέδριο της ένωσης εργαζομένων Medef, έριξαν σκιά στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός γαλλικού πρωταθλητή στον ενεργειακό τομέα, ο οποίος θα μπορεί να ανταγωνιστεί τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές του.

Ο κ. Σαρκοζί επιχείρησε ουσιαστικά για μια ακόμη φορά να πείσει τη Suez να πωλήσει το τμήμα περιβάλλοντος προτού προχωρήσει στη συγχώνευση, κάτι το οποίο η εταιρεία δείχνει να μην επιθυμεί.

«Πρότεινα στη Suez να ενώσει τις ενεργειακές δραστηριότητές της με αυτές της Gaz de France… προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μεγάλος όμιλος φυσικο9ύ αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας με… βασικό μέτοχό του το κράτος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρκοζί και προσέθεσε: «Για να συμβεί αυτό, η Suez θα πρέπει να λάβει τη στρατηγική απόφαση να επικεντρωθεί στην ενέργεια. Αυτή θα είναι απόφαση των μετόχων της Suez».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα