Υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2001 10:58
UPD:11:29

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τεσσάρων ημερών υποχώρησε το δολάριο των ΗΠΑ έναντι του ευρώ, αποτέλεσμα της ανησυχίας που επικρατεί ότι η μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve δεν θα σταθεί ικανή να τονώσει την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Οπως είναι γνωστό, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, μείωσε κατά 0,5% το επιτόκιο δανεισμού από 5,5% που ήταν, τονίζοντας ότι ενδέχεται να γίνουν και άλλες περικοπές.

Οι επενδυτές που περίμεναν μεγαλύτερη μείωση, μετέδωσε το Bloomberg News, απογοητεύθηκαν και οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν πτώση μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Fed.

«Η αγορά ανησυχεί για την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ και ίσως η κεντρική της τράπεζα, δεν αγωνίστηκε όσο έπρεπε για να την ανατρέψει», είπε ο Steve Barrow στρατηγικός αναλυτής συναλλάγματος της Bear Stearns International. «Η οικονομία ίσως δεν έχει δει ακόμη τα χειρότερα», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρξει απόφαση και για νέα μείωση κατά 50 μονάδες βάσης, τον Μάϊο.

Το δολάριο υποχώρησε στα 91,24 σεντς έναντι του ευρώ από 90,42 σεντς που ήταν χθες, ενώ νωρίτερα διαπραγματεύετο στα 90,76 σεντς.

Το τρέχον έτος, συνολικά κέρδισε έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος ποσοστό 3,7%, ενώ έναντι του γιέν, έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα χρονικού διαστήματος 22 μηνών, φθάνοντας τα 123,10 γιέν, από 122,65 γιέν που ήταν χθες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα