Εξετάζεται η ιδιωτικοποίηση της Areva

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007 14:47
UPD:14:49

Η CEA, η γαλλική υπηρεσία ατομικής ενέργειας και μεγαλύτερος μέτοχος της Areva, επιβεβαίωσε σημερινό δημοσίευμα της Les Echos, σύμφωνα με το οποίο εξετάζεται η ιδιωτικοποίηση της γαλλικής επιχείρησης πυρηνικής ενέργειας.

Όπως ανακοίνωσε η CEA, αυτή τη στιγμή εξετάζονται, σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, τρία σενάρια για την ιδιωτικοποίηση της Areva.

Η πρώτη επιλογή είναι να παραμείνει η εταιρεία ανεξάρτητη και να διατηρήσει το 100% όλων των θυγατρικών της, ενώ η δεύτερη είναι να πωληθεί μερίδιό της στην επίσης γαλλική Bouygues καθώς και σε Ιάπωνες επενδυτές, με την πλειοψηφία των μετοχών να παραμένει στο γαλλικό δημόσιο.

Το τρίτο σενάριο που εξετάζεται είναι "η δημιουργία μιας μεγάλης γαλλικής ιδιωτικής εταιρείας ενεργειακού εξοπλισμού, με το κράτος θα παρεμβαίνει μόνο στις στρατηγικές δραστηριότητές της".

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα Les Echos ανέφερε σε σημερινό της δημοσίευμα ότι η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει την ιδιωτικοποίηση αρκετών ομίλων, μεταξύ των οποίων είναι η Areva, η EDF, η Total, η Alstom και η Eramet.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα