Ευρωαγορές: Η αύξηση των κρουσμάτων στέλνει σε χαμηλό 3 μηνών τις μετοχές

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 11:00
UPD:11:04
REUTERS/LUCAS JACKSON

Η ανασφάλεια για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, όπως και για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού επέστρεψε και μαζί της οι πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, με τις μετοχές να διολισθαίνουν σε χαμηλό σχεδόν 3 μηνών.

Η έκκληση της Fed για περισσότερη δημοσιονομική στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, διά στόματος του επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο Κογκρέσο, ήρθε μαζί με τα στοιχεία για επιβράδυνση της δραστηριότητας του κλάδου των υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο σε όλες τις μεγάλες οικονομίες.

Παράλληλα σε Γαλλία και Βρετανία τα κρούσματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με τις 2 χώρες να προχωρούν σε εφαρμογή περιοριστικών μέτρων, ενώ η Γερμανία ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών Χάικο Μάας και Οικονομίας Πίτερ Αλτμάιερ είναι σε καραντίνα, αφού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο κλάδος που χθες ξεχώρισε με τα περισσότερα κέρδη αυτός των ταξιδίων και αναψυχής, είναι αυτός που μαζί με τον ενεργειακό παρουσιάζουν σήμερα τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς επηρεάζονται άμεσα από τα περιοριστικά μέτρα, ενώ πιέσεις δέχεται και ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων.

Η μετοχή της διαχειρίστριας κινηματογραφικών αιθουσών Cineworld, έχει κάνει βύθιση 16,5%, μετά τις απώλειες το γ΄ τρίμηνο του 2020 και τη δήλωση ότι ενδέχεται να χρειασθεί να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα, εάν αναγκασθεί να κλείσει ξανά τις αίθουσες εξαιτίας των περιορισμών για τις κοινωνικές συγκεντρώσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,93% σε χαμηλό από τις 26 Ιουνίου, η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,60%, στο -0,94% το Λονδίνο και στο -0,74% το Παρίσι, τις μικρότερες απώλειες της τάξεως του 0,30% παρουσιάζει το Μιλάνο.

naftemporiki.gr

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα