Γαλλία: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος παρά την ραγδαία επιδείνωση του κορωνοϊού

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 10:34
UPD:10:34
EPA/IAN LANGSDON

Περισσότερο αισιόδοξες εμφανίζονται οι γαλλικές επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο, παρά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, με τον σχετικό δείκτη να αναρριχάται στο υψηλότερο επίπεδο λίγο πριν από την εμφάνιση της πανδημίας, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Βάσει της έρευνας της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας, INSEE, ο δείκτης του επιχειρηματικού κλίματος ανέβηκε στις 92 μονάδες από τις 90 μονάδες τον Αύγουστο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, προτού στη Γαλλία εφαρμοσθεί καθολικό lockdown εξαιτίας του κορωνοϊού, το οποίο βύθισε την οικονομία σε ύφεση.

Ο υποδείκτης για τον βιομηχανικό κλάδο βελτιώθηκε αισθητά, ανεβαίνοντας στις 96 μονάδες από τις 92 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, έναντι εκτιμήσεων σε δημοσκόπηση του Reuters για 95 μονάδες. Ο υποδείκτης για τον κλάδο των υπηρεσιών αυξήθηκε στις 95 μονάδες από τις 93 μονάδες.

Η βελτίωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα χθεσινά στοιχεία της IHS Markit, τα οποία έδειξαν επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα τον Σεπτέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο 4 μηνών, εξαιτίας της υποχώρησης της δραστηριότητας στον κλάδο των υπηρεσιών.

Πηγή: Reuters

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα