40 εκατ.€ ήδη στο Ταμείο Αλληλεγγύης

Σε εφαρμογή από αύριο τα μέτρα της κυβέρνησης για τις πληγείσες περιοχές
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007 16:27
UPD:16:36

Σαράντα εκατομμύρια ευρώ έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Αλληλεγγύης, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Ταμείου Πέτρος Μολυβιάτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά.

Ο κ.Μολυβιάτης ευχαρίστηκε τους ιδιώτες, αλλά και τις τράπεζες, τους οργανισμούς κλπ, οι οποίοι -όπως σημείωσε- με τόση γενναιοδωρία συμβάλλουν στην προσπάθεια της πολιτείας να αποκαταστήσει τις πληγείσες περιοχές.

«Σκοπός του Ταμείου Αλληλεγγύης -σημείωσε- είναι να χρηματοδοτεί προγράμματα για την υποστήριξη και την ενίσχυση των ανθρώπων που επλήγησαν από αυτή τη μεγάλη συμφορ και αυτό -όπως τόνισε- σημαίνει συνεργασία του Ταμείου με όλα τα υπουργεία και φυσικά και με το υπουργείο του κ. Σουφλιά, το οποίο έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια ανάπτυξης και βελτίωσης των περιοχών που επλήγησαν».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος των 3.000 ευρώ και συγκεκριμένα για το αν βιάστηκε η κυβέρνηση, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υπογράμμισε πως «το ζητούμενο από όλους ήταν να σπεύσει η κυβέρνηση να δώσει αυτό το πρώτο βοήθημα σε αυτούς που έπασχαν και υπέφεραν».

«Από εκεί και πέρα αν υπάρχει κάποιο ποσοστό αστοχίας, αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Όλοι αυτοί που το μεταδίδουν, πιστεύω ότι ούτε αυτοί το γνωρίζουν. Αυτά θα τα δούμε καθοδόν. Ακόμα κι αν υπάρξει τελικά ένα ποσοστό αστοχίας, εγώ πιστεύω ότι έτσι έπρεπε να γίνει. Αυτό το έλαβε υπόψη της η κυβέρνηση. Εξάλλου, όλα αυτά τα πράγματα θα ελεγχθούν εκ των υστέρων. Έπρεπε, όμως, άμεσα να δοθεί αυτό το επίδομα», τονισε ο κ.Σουφλιάς.

«Το να κατηγορείται η κυβέρνηση αν είχε καθυστερήσει θα το έβρισκα λογικό. Το να κατηγορείται όμως επειδή έσπευσε, δεν το βρίσκω πολύ λογικό», παρατήρησε από την πλευρά του ο κ. Μολυβιάτης.

Εξάλλου, ο κ.Σουφλιάς σημείωσε πως με την απόφαση της οριοθέτησης των περιοχών που επλήγησαν http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/08/31/1405928.htm , από αύριο μπορούν να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα