Δ.Ι.Σ: Επιπλέον 500.000 ευρώ στις πληγείσες περιοχές

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007 17:13

Tην αποστολή επιπλέον 500.000 ευρώ από την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο) στις πληγείσες από τις καταστροφικές πυρκαγιές περιοχές, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Μητροπολίτη Λαγκαδά Σπυρίδωνος.

Παράλληλα με Εγκύκλιό της θα ζητήσει τη συγκέντρωση χρημάτων από τις Ιερές Μητροπόλεις, τις Ιερές Μονές καθώς και τα Ιερά Προσκυνήματα για τον ίδιο σκοπό.

Το ποσό που έχει ήδη συγκεντρωθεί στον υπ’ αριθμ. 146/546010-70 Λογαριασμό της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Εθνική Τράπεζα με την ένδειξη «Υπέρ των Πυροπαθών» φτάνει στο 1.000.000 ευρώ. Το συνολικό προϊόν της προσπάθειας αυτής θα δοθεί στις πληγείσες Ιερές Μητροπόλεις για την επισκευή οικιών, Ιερών Ναών, Σχολείων και τη δημιουγία υποδομών στη γεωργία και την κτηνοτροφία των πυρόπληκτων περιοχών.

Ήδη εξάλλου η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αλληλεγγύη» προχώρησε άμεσα στην αποστολή τροφίμων, σκεπασμάτων και ζωοτροφών σε διάφορες πυροπαθείς περιοχές και συνεχίζει να αποστέλλει ποικίλη βοήθεια.

Η σημερινή συνεδρία ήταν και η τελευταία της 150ης Συνοδικής Περιόδου. Η νέα Σύνοδος της 151ης Συνοδικής Περιόδου θα συνεδριάσει την 4η Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα