Ισπανία: Αναθεώρηση της συρρίκνωσης του ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο, στο 21,5% από 22,1%

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 12:50
UPD:12:50
REUTERS/JUAN MEDINA

Η συρρίκνωση της ισπανικής οικονομίας κατά το β΄ τρίμηνο του 2020 ήταν μικρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, ωστόσο παραμένει η χειρότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στα αρχεία, όπως ανέφερε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ισπανίας, ΙΝΕ.

Ειδικότερα το ισπανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 21,5% από 22,1% σε ετήσια βάση και κατά 17,8% από 21,5% σε μηνιαία, σύμφωνα με την τελική ανάγνωση των μακροοικονομικών δεικτών.

Οι ισπανικές αρχές επέβαλαν ένα από τα αυστηρότερα lockdowns στην Ευρώπη για να περιορίσουν την πανδημία του κορωνοϊού από τα μέσα Μαρτίου έως τα τέλη Ιουνίου. Ως αποτέλεσμα, η οικονομική συρρίκνωση στην Ισπανία το β΄ τρίμηνο ήταν μια από τις χειρότερες στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Πρόσφατοι δείκτες έδειξαν ότι η οικονομία έχει ανακάμψει εν μέρει κατά το γ΄ τρίμηνο με ρυθμό πέραν του 10%, όπως δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνο την περασμένη εβδομάδα.

Οι περιορισμοί στα ταξίδια στην Ευρώπη έχουν επιβραδύνει την ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό.

Πηγή: Reuters

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα