Με το «αριστερό» μπήκαν στην καινούργια εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 10:58
UPD:10:59
STAFF

Με αισθητές απώλειες στα κυριότερα χρηματιστήρια έχει ξεκινήσει η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις μετοχές των τραπεζών να έχουν τραβήξει προς τα πίσω τους ευρωπαϊκούς δείκτες, μετά τις αναφορές ότι οι βρετανικές τράπεζες HSBC και Standard Chartered, εμπλέκονται σε φερόμενη διακίνηση παράνομων και ύποπτων κεφαλαίων για σχεδόν 2 δεκαετίες.

Οι αναφορές αυτές ήρθαν να επιδεινώσουν το ήδη βεβαρυμμένο κλίμα από τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, όπου σε πολλές χώρες στον κόσμο καθημερινά καταγράφονται ρεκόρ εμφάνισης νέων κρουσμάτων.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος ο οποίος έχει αποδυναμωθεί σχεδόν 40% από τις αρχές του έτους, ήδη καταγράφει απώλειες περί του 4%, με τη μετοχή της HSBC να υποχωρεί με παρόμοιο ποσοστό και να βουλιάζει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 (στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ η μετοχή γκρεμοτσακίστηκε σε χαμηλό από το 1995), ενώ αυτή της Standard Chartered υποχωρεί 3,70%.

Η αρνητική αυτή ορμή έχει συμπαρασύρει και τον κλάδο των ταξιδίων και αναψυχής (-3,93%) και τον ασφαλιστικό (-3,08%), ενώ απώλειες 2,52% σημειώνει ο κλάδος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται χαμηλότερα κατά 1,75%, τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη έχουν υπερπηδήσει το -2%, ενώ πέριξ του -1,80% διαπραγματεύονται τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Παρίσι.

naftemporiki.gr

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα