ΙΚΑ: Από την Τετάρτη η καταβολή του έκτακτου επιδόματος στους πυροπαθείς

Πλήρης σύνταξη στις οικογένειες των θυμάτων
Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2007 16:16
UPD:17:03

Από την Τετάρτη 5/9 αρχίζει η καταβολή του ποσού της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους πυροπαθείς από τα αρμόδια υποκαταστήματα του ΙΚΑ των πυρόπληκτων Νομών.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι ίση με το μικτό ποσό κάθε μίας από τις καταβαλλόμενες συντάξεις ή παροχές τύπου σύνταξης (επίδομα παραπληγίας ή βοήθημα φυματικών) καθώς και του ειδικού επιδόματος απολύτου αναπηρίας και του ΕΚΑΣ, μηνός Σεπτεμβρίου 2007.

Χορηγείται στους συνταξιούχους του Ιδρύματος που κατά το χρόνο εκδήλωσης των πρόσφατων πυρκαγιών διέμεναν μόνιμα στις πληγείσες περιοχές. Χορηγείται επίσης, στους συνταξιούχους εκείνους που είχαν υποβάλει αίτηση μεταγραφής για τα υποκ/ματα των σχετικών Νομών, η οποία κατά το χρόνο εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρισκόταν σε εκκρεμότητα.

Σημειώνεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση απαλλάσσεται από όλες τις κρατήσεις και τις εισφορές και δεν θα ληφθεί υπόψη για τον έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησης του ΕΚΑΣ έτους 2009.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

- Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση, η οποία θα χορηγείται από τα αρμόδια Υποκ/τα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

- Επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή του (εν ισχύ) Διαβατηρίου ή οποιουδήποτε άλλου Δημοσίου εγγράφου πιστοποιεί την ταυτότητα των συνταξιούχων, όπως βιβλιάριο ασθένειας ή άδεια οδήγησης.

Πλήρης σύνταξη στις οικογένειες των θυμάτων

Eπιπρόσθετα, όπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, χορηγείται πλήρης σύνταξη στις οικογένειες των θανόντων ασφαλισμένων (οι οποίοι απεβίωσαν εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν το 2007 τις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί πυρόπληκτες) κατ'αναλογία των διατάξεων χορήγησης σύνταξης στα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

- Τα βασικά δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης λόγω θανάτου

- Προσκόμιση βεβαίωσης από την οικεία Αστυνομική Αρχή από την οποία να προκύπτει ότι οι ασφαλισμένοι ή οι συνταξιούχοι απεβίωσαν στις περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές του έτους 2007 και εξαιτίας των πυρκαγιών αυτών.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται από τα δικαιοδόχα μέλη στα Υποκ/τα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

Όπως ανακοινώθηκε από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ:

1. Απεστάλησαν άμεσα στην Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας ΙΚΑ Πύργου, όπου υπήρχαν και οι μεγαλύτερες ανάγκες για την ενίσχυση του έργου του ιατρικού προσωπικού μας:

- 2 πλαστικοί χειρουργοί, 4 ψυχίατροι, ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός και επισκέπτρια υγείας.

- 3 πνευμονολόγοι και 2 παθολόγοι.

- 3 οφθαλμίατροι.

- 2 καρδιολόγοι.

Επιπρόσθετα, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου οικογενειακών γιατρών ΙΚΑ, μετέβη κλιμάκιο έξι παθολόγων, οι οποίοι επισκέπτονται τα χωριά που έχουν υποστεί ζημιές και εξετάζουν τους κατοίκους που έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Επίσης, παθολόγοι, όπως και ειδική ομάδα με ψυχίατρο μετέβησαν στην περιοχή της Χαλκίδας και εξετάζουν κατοίκους των περιοχών που έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης.

2. Απεστάλη ήδη άμεσα το απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό υλικό στις Νομαρχιακές Μονάδες Υγείας Πύργου και Χαλκίδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα