Παρεδόθη προς χρήση το νέο κτήριο του αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας»

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2007 16:56

Παραδόθηκε σήμερα από το ΥΠΕΧΩΔΕ προς χρήση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) το νέο κτήριο αεροσταθμού του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας».

Όπως είπε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος που παρέστη στην τελετή παράδοσης, «το νέο κτήριο του αεροσταθμού με τον περιβάλλοντα χώρο του συνολικής επιφάνειας 31.500 m2, θα εξυπηρετεί πλέον με άνεση, σε τέσσερα επίπεδα, τον εντυπωσιακό ετήσιο αριθμό του 4.500.000 επιβατών και την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση 2.500 επιβατών ανά κατεύθυνση.

Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, παρ’ όλο που η δημοπράτηση του έργου - προϋπολογισμού 43 εκατ. €- έγινε το 1999, στις αρχές του 2004 είχε υλοποιηθεί μόνο το 50%. Επιπλέον το έργο από τον Δεκέμβριο του 2006 εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Γ’ ΚΠΣ, ενώ όταν δημοπρατήθηκε είχε χρηματοδοτηθεί από εθνικούς και μόνο πόρους.

Στον περιβάλλοντα χώρο διαμορφώθηκαν 20.000 m2 για τη στάθμευση αυτοκινήτων και επιπλέον διαμορφώθηκε και ο χώρος προς την πλευρά της πίστας για τη διακίνηση προσωπικού και αποσκευών επιβατών. Παράλληλα κατασκευάστηκε και ο νέος χώρος πρόσβασης στο πάρκο καυσίμων.

Τέλος, στο πλαίσιο της αποτελεσματικής προστασίας του ευρύτερου περιβάλλοντος της περιοχής του αεροδρομίου, κατασκευάστηκε πλήρης εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού για την εξυπηρέτηση του συνόλου των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου και συνδέθηκε με τον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Πεταλούδων για την ασφαλή διάθεση του επεξεργασμένου προϊόντος του, μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού του Δήμου.

Εξάλλου, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο υπεγράφη η σύμβαση για τη βελτίωση της αντοχής και την επέκταση του πεδίου ελιγμών των αεροσκαφών, συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατ. €. Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει και προβλέπεται η ολοκλήρωσή του στο τέλος του 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα