Σερβία: Ιδιωτικοποίηση του συγκροτήματος RTB Bor

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2007 09:50

Η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων (ΥΙ) της Σερβίας ανακοίνωσε την προκήρυξη του δεύτερου διαγωνισμού για την πώληση του εξορυκτικού και μεταλλουργικού συγκροτήματος RTB Bor έναντι αρχικού τιμήματος ύψους 340 εκατ. δολ.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού ο δυνητικός αγοραστής του συγκροτήματος θα πρέπει να είναι σε θέση να δεσμευτεί για την υλοποίηση επενδύσεων ανασυγκρότησης και εκσυγχρονισμού της επιχείρησης, ύψους 180 εκατ. δολ. καθώς και να δεχθεί όλες τις προϋποθέσεις και τους όρους που προβλέπονται στο σχετικό «κοινωνικό πρόγραμμα», το οποίο αφορά τους 4.691 απασχολούμενους σε αυτήν.

Μέσω του διαγωνισμού θα εκχωρηθούν και τα δικαιώματα και τα πάγια στοιχεία του ενεργητικού του RTB Bor καθώς και πάγια στοιχεία του ενεργητικού της μεταλλείου χαλκού Majdanpek και της μονάδας κονιορτοποίησης χαλκού Bor. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα μπορούν να προμηθεύονται τα αναλυτικά τεύχη του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης από τις 14 Σεπτεμβρίου, έναντι καταβολής ποσού ύψους 10 χιλ. δολ., ενώ η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό λήγει στις 5 Οκτωβρίου.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα