Προς αγορά ιδίων μετοχών η Eδραση Χ.Ψαλλίδας ΑΤΕ

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2001 15:44

Μία σειρά στρατηγικών αναπτυξιακών κινήσεων έχει δρομολογήσει η εισηγμένη τεχνική εταιρεία Eδραση Χ.Ψαλλίδας ΑΤΕ οι οποίες θα αποτελέσουν τα κεντρικά θέματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 10 Απριλίου 2001, στα γραφεία της εταιρείας στο Κορωπί.

Στις κινήσεις αυτές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, κυριαρχεί η πρόθεση της διοίκησης της εταιρείας για τη στήριξη της χρηματιστηριακής πορείας της μετοχής της προχωρώντας σε αγορά αριθμού μετοχών της.

Επίσης, μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης της συνέλευσης περιλαμβάνεται και η λήψη απόφασης εξαγοράς από την Εδραση και νέων εταιρειών συναφούς αντικειμένου, καθώς και η συμμετοχή της σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θυγατρικών της, προκειμένου να διευρυνθεί η δυναμική του Ομίλου της μέσω της ανάπτυξης νέων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων.

Εξάλλου, η εταιρεία διεκδικεί την ανάληψη δύο σημαντικών έργων μέσω της συμμετοχής της κατά 75% θυγατρικής της Α.Ζαχαρόπουλος ΑΤΕ στους εξής διαγωνισμούς:

- Επέκταση της Γραμμής 3 «Πεντάγωνο-Σταυρός› του Μετρό, σε κοινοπραξία με τις εταιρείες Alpin Bau, Waus-Freitung και Τέρνα.

- Κατασκευή κατοικιών στο Μενίδι, προϋπολογισμού 50 δισ. δρχ., σε κοινοπραξία με τις εταιρείες Αβαξ και J&Ρ.

Επιπλέον η Εδραση έχει αναλάβει τις θεμελιώσεις της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης (Κ1-Κ4), καθώς και δύο ακόμη έργα, της Ελβάτ ΑΒΕΕ στην Αχαρνών και της Carrefour στη Λ.Αθηνών, με το συνολικό συμβατικό τίμημα των τριών αυτών έργων να υπερβαίνει το 1 δισ. δρχ.

Το ποσό αυτό, σε συνδυασμό με τα 5,5 δισ. δρχ. της πρόσφατης σύμβασης που αφορά στο αεροδρόμιο 'Μακεδονία', διατηρεί το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του Ομίλου εταιρειών Εδραση στα επίπεδα των 40 δισ. δρχ., ενώ πλέον οι δραστηριότητές του κατανέμονται σε περισσότερα από 70 εργοτάξια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα