Ράλι μετά τη θερινή ραστώνη

Οι δηλώσεις της Deutsche Bank οδήγησαν υψηλότερα την Ευρώπη
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2007 00:01
UPD:01:01

ΜΕΤΟΧΕΣ του χρηματοπιστωτικού τομέα έσυραν το χορό της ανόδου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις δηλώσεις της Deutsche Bank ότι η αγορά οδεύει προς σταθεροποίηση ενώ το ράλι στη wall Street καθοδηγήθηκε από επενδυτές που επέστρεψαν από τις θερινές διακοπές και έσπευσαν να «αρπάξουν» μετοχές του τομέα τεχνολογίας και ενέργειας σε φθηνές τιμές.

Η ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών στις ΗΠΑ έδωσαν ελπίδες ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ μπορεί να εξετάσει μείωση του κόστους δανεισμού στη συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική στο τέλος του μήνα.

Τα αμερικανικά blue chip αγνόησαν τα απαισιόδοξα μακροοικονομικά στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα σχετικά με τη μεταποίηση και κατασκευαστικές δαπάνες, που υποδεικνύουν ότι η κρίση στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων διαχέεται και σε άλλους τομείς της οικονομίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Αφορμή για την ανοδική αντίδραση αποτελεί η φημολογία ότι η Yahoo! αποτελεί στόχο εξαγοράς και η εκτίμηση ότι οι πωλήσεις της Apple θα ξεπεράσουν τις αρχικές προσδοκίες, οδηγώντας τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου υψηλότερα.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,98% στις 6.376,80 μονάδες, στο Παρίσι ο Cac 40 διαμορφώθηκε στις 5.672,72 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,38% και στη Φραγκφούρτη ο Dax βρίσκεται στις 7.721,77 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 0,96%.

Και στις 18 δυτικοευρωπαϊκές χώρες οι εθνικοί δείκτες ενισχύθηκαν.

Στο επίκεντρο της ανόδου βρέθηκε η μετοχή της Deutsche Bank, της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας καθώς αναλυτές της δήλωσαν ότι η κατάσταση στις διεθνείς αγορές σταθεροποιείται.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι επιχειρήσεις του ενεργειακού κλάδου, με πρωταγωνίστρια την Royal Dutch Shell μετά και την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

Νωρίτερα, η δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Deutsche Bank Josef Ackermann για σταθεροποίηση στις αγορές, μετά το «μετατραυματικό» σοκ που υπέστησαν από την κρίση των subprimes, βοήθησε τους ευρωπαϊκούς δείκτες να κινηθούν σε θετικό έδαφος.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Φρανκφούρτη, ο κ. Ackermann επισήμανε ότι οι αγορές έχουν αρχίσει να κινούνται σε σταθεροποιητική τροχιά.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΥΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα