ΙΕΑ: Μείωση της ημερήσιας ζήτησης το 2020, κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 12:28
UPD:12:30
REUTERS/Ernest Scheyder

Σε αναθεώρηση επί τα χείρω στις προβλέψεις του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου για το 2020 προχώρησε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA), ενώ παράλληλα προειδοποίησε και για το ρυθμό της οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία.

Ο οργανισμός με έδρα το Παρίσι μείωσε τις εκτιμήσεις του για το 2020 κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) στα 91,7 εκατομμύρια bpd στη δεύτερη υποβάθμιση των προβλέψεών του σε διάστημα λίγων μηνών.

«Αναμένουμε ότι η ανάκαμψη της ζήτησης του πετρελαίου θα επιβραδυνθεί σημαντικά κατά το β΄ εξάμηνο του 2020», ανέφερε ο IEA στην τακτική μηνιαία έκθεσή του.

«Θα χρειασθούν μήνες για να αντιστραφεί η οικονομική επιβράδυνση, ενώ υπάρχει η πιθανότητα ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού (ήδη ορατό στην Ευρώπη) να μειώσει τις μετακινήσεις για άλλη μία φορά», αναφέρει.

Η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε πολλές χώρες και τα σχετικά μέτρα κοινωνικής απόστασης, η εξ αποστάσεως εργασία και ο αποδυναμωμένος κλάδος των αερομεταφορών πλήττουν τη ζήτηση, υπογραμμίζει ο Οργανισμός.

Η αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου και οι υποβαθμισμένες προοπτικές ζήτησης σημαίνουν επίσης μια βραδύτερη απόσυρση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου, προσθέτει.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα