Ευρωαγορές: Άνευρο ξεκίνημα εν αναμονή των συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 10:52
UPD:10:56
REUTERS/STAFF

Υποτονικά έχουν ξεκινήσει τη σημερινή συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σημειώνοντας ήπιες απώλειες τα περισσότερα εκ των κυριοτέρων, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στις επικείμενες συνεδριάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, της Τράπεζας της Αγγλίας και της Τράπεζας της Ιαπωνίας, 3 από τις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο.

Αυτή την ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 καταβάλει προσπάθειες να περάσει σε θετικό έδαφος, κινούμενος χαμηλότερα 0,1%, με τους περισσότερους κυριότερους κλάδους στα «κόκκινα».

Εκείνος που έχει μπει δυναμικά στο αρχικό στάδιο των διαπραγματεύσεων είναι ο κλάδος των πρώτων υλών, παρουσιάζοντας κέρδη περί του 1,20%, ενώ άνοδο σχεδόν 0,80% καταγράφει ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής.

Νωρίτερα η εθνική στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας δημοσίευσε τα στοιχεία για τα έσοδα της φιλοξενίας και της εστίασης τα οποίας παρουσίασαν αύξηση 21,9% τον Ιούλιο σε μηνιαία βάση, δείχνοντας οι 2 κλάδοι σημάδια ανάκαμψης.

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς συνεδριάζουν οι προαναφερθείσες κεντρικές τράπεζες, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις τους για τη νομισματική τους πολιτική και αν θα προχωρήσουν σε περαιτέρω μέτρα στήριξης των οικονομιών τους, μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα