Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Πρώτη ημέρα σε σύνολο έξι ημερών
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2007 10:48
UPD:15:00

ΠΤΩΤΙΚΑ για πρώτη ημέρα σε σύνολο έξι ημερών κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων στη Ν. Υόρκη.

Απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Bradford & Bingley Plc μετά την υποβάθμισή τους από την Lehman Brothers Holdings Inc. Οι μετοχές της Michelin & Cie., της μεγαλύτερης βιομηχανίας ελαστικών αυτοκινήτων της Ευρώπης, κινήθηκαν πτωτικά μετά την άνοδο των συμβολαίων καουτσούκ, στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων στην Ιαπωνία.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index απώλεσε 0,3%, φθάνοντας στις 378,23 μονάδες στις 8:04 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Ο Stoxx 50 σημείωνε απώλειες 0,4% και ο Euro Soxx 50, υποχωρούσε κατά 0,5%.

Το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων στη Ν. Υόρκη. Τα συμβόλαια του Οκτωβρίου σημείωσαν άνοδο 1,04 δολ. φθάνοντας στα 75,08 δολ. το βαρέλι χθες, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Αυγούστου και 1,4% υψηλότερα από τις 31 Αυγούστου.

Απώλειες για δεύτερη ημέρα σημείωσαν σήμερα οι ασιατικές μετοχές καθώς εικάζεται ότι η έκρηξη της αγοράς real estate στην Ιαπωνία έφθασε σχεδόν στο τέλος της. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Ινδονησία, τη Ν. Κορέα και το Βιετνάμ.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 11,%, ενώ ο Dow Jones Industrial Average (DJIA), αναρριχήθηκε κατά 0,7%. Οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας και των τραπεζών, οδήγησαν τα κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα