«Πράσινες» επενδύσεις πάνω από 4 δισ.

Μεγάλο το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων ιδιωτών για συμμετοχή στο Greek Green Fund της ΕΑΤΕ
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 22:34
UPD:22:34

Από την έντυπη έκδοση

Του Σταμάτη Ζησίμου
[email protected]

Σε περισσότερα από 4 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι επενδύσεις που θα ενεργοποιήσει στους τομείς εξοικονόμησης ενέργειας, της κυκλικής οικονομίας και της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ το Greek Green Fund. Πρόκειται για το Ταμείο που θα συσταθεί από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) η οποία εισφέρει 400 εκατ. ευρώ και από ιδιωτικά κεφάλαια που θα προστεθούν στο πλαίσιο συνεπένδυσης για τη δημιουργία «υποταμείων συμμετοχών». 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», από την έναρξη πρόσκλησης για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο Ταμείο που έγινε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί τόσο από Έλληνες, όσο και από ξένους επενδυτές, είναι απρόσμενα θετικό, κάτι που δημιουργεί την αισιοδοξία ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν δεσμευτικές προτάσεις συμμετοχής καθώς και ότι αυτό (το Ταμείο) θα λειτουργήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021. 

Κατά τις εκτιμήσεις της ΕΑΤΕ, στα κεφάλαια των 400 εκατ. ευρώ που η ίδια εισφέρει ως αφετηρία για τη δημιουργία του Greek Green Fund θα προστεθούν τουλάχιστον πόροι της τάξεως του 1 δισ. ευρώ από ιδιωτική συμμετοχή. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα