Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ώθηση από τις ελπίδες για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 11:12
UPD:11:14
REUTERS/STAFF

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα της εβδομάδος, με τις αναπτερωμένες ελπίδες για την ανάπτυξη του εμβολίου του κορωνοϊού, να προσφέρει στήριξη στις ευρωπαϊκές μετοχές.

Η επανέναρξη της 3ης φάσης των δοκιμών του εμβολίου που αναπτύσσει η AstraΖeneca, μετά τη διακοπή την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας απρόσμενης ασθένειας σε μετέχοντα στις δοκιμές, επανέφερε το αίσθημα εφησυχασμού στους επενδυτές.

Παράλληλα οι χθεσινές δηλώσεις της Pfizer ότι το εμβόλιο το οποίο αναπτύσσει σε συνεργασία με τη γερμανική BioNtech, πιθανώς θα είναι έτοιμο προς διάθεση στα τέλη του 2020, όπως και ότι θα επεκταθούν οι δοκιμές από τους 30.000 μετέχοντες στους 44.000, ενίσχυσε την αισιοδοξία στους επενδυτικούς κύκλους.

Αυτή την ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης κινείται κατά 0,37% υψηλότερα, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ξεχωρίζει μεταξύ των δεικτών των μεγαλυτέρων χρηματιστηρίων της Ευρώπης με κέρδη περί του 0,71%.

Παρά το γεγονός ότι τα ευχάριστα νέα έρχονται από το μέτωπο του κορωνοϊού ο κλάδος της υγείας καταγράφει απώλειες 0,28%, ο μοναδικός κλάδος στα κόκκινα, ενώ η μετοχή της AstraΖeneca βρίσκεται στο -0,11%.

Αντιθέτως έως τώρα αυτός που προπορεύεται είναι ο κλάδος της ενέργειας με κέρδη 0,73% κι ενώ στην αγορά πετρελαίου υπάρχει αναβρασμός από την νέα καταιγίδα Κάλι, η οποία προσεγγίζει τον Κόλπο του Μεξικού, την καρδιά της βιομηχανίας πετρελαίου των ΗΠΑ.

Νωρίτερα στην Ασία σε θετικό έδαφος κινήθηκαν επίσης τα χρηματιστήρια της ηπείρου, με τον τεχνολογικό κλάδο να ξεχωρίζει στο σύνολο των χρηματιστηρίων, μετά τα δημοσιεύματα της ByteDance, ότι συμφώνησε με την Oracle για την πώληση των επιχειρήσεων του TikTok στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα