Λεμέρ: Στηρίζει την παρέμβαση του Γάλλου ΥΠΕΞ στην εξαγορά της Tiffany από τον όμιλο LVMH

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 09:56
UPD:10:01
REUTERS/GONZALO FUENTES

Τη στήριξή του στην παρέμβαση του Γάλλου υπουργού εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν αναφορικά με τον γαλλικό όμιλο πολυτελών ενδυμάτων και ειδών LVMH και την εξαγορά της αμερικανικής αλυσίδας κοσμημάτων Tiffany, εξέφρασε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

«Ήταν η σωστή απόφαση», δήλωσε ο Λεμέρ στην τηλεοπτικό κανάλι France 2, λέγοντας ότι η παρέμβαση Λε Ντριάν αποσκοπεί μόνο στο να προστατεύσει τα γαλλικά συμφέροντα στη διένεξη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον όμιλο LVMH και την Tiffany.

Την περασμένη εβδομάδα, ο γαλλικός όμιλος δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο είχε λάβει επιστολή από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, με την οποία ζητούσε να καθυστερήσει την εξαγορά της Tiffany πέραν από τις 6 Ιανουαρίου 2021, εν μέσω απειλών της κυβέρνησης Τραμπ για πρόσθετους δασμούς σε γαλλικά προϊόντα.

Ωστόσο ο γαλλικός όμιλος ανακοίνωσε ότι κάνει πίσω στη συμφωνία ύψους 16,2 δισ. δολαρίων, δηλώνοντας ότι επί του παρόντος δεν είναι συμφέρουσα, μετά την ύφεση που έχει προκληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα