Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2001 07:05
UPD:07:23

Aπώλειες σημείωναν σήμερα οι δείκτες στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, μετά την άνοδο της ανεργίας, που έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου 50 ετών, αυξάνοντας έτσι τις ανησυχίες για την πορεία της δεύτερης σε μέγεθος αγοράς στον κόσμο. Οι εξαγωγικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Canon Inc., κινήθηκαν ανοδικά περιορίζοντας τις απώλειες μετά την ανακοίνωση της αύξησης των παραγγελιών από τις ΗΠΑ, την μεγαλύτερη μέσα σε εννέα χρόνια, γεγονός το οποίο ενδέχεται να τονώσει τη ζήτηση και να βελτιώσει την εικόνα της αγοράς. Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο έχανε ποσοστό 0,7% και είχε διαμορφωθεί στις 10.585,43 μονάδες.

Αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χογκ Κογκ κέρδιζε 1,4% φθάνοντας στις 11.241,82 μονάδες, παρά το γεγονός ότι απώλεσε την εβδομάδα αυτή περίπου 1,5%.

Κέρδη 16,92 μονάδων στις 645,78 μονάδες σημείωνε και ο δείκτης Kospi στο Χρηματιστήριο της Σεούλ, για πρώτη φορά μετά από συνεχή πτώση τεσσάρων ημερών, ενώ η Moody's προχώρησε στην αναβάθμιση της αγοράς στο «Baa2».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα