Στα υψηλότερα πέντε εβδομάδων το αργό

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 07:06
UPD:09:49

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα πέντε εβδομάδων αναρριχήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν αφού τα διϋλιστήρια περιόρισαν την παραγωγή.

Κυβερνητική έκθεση σήμερα ενδέχεται να δείξει ότι οι προμήθειες του καυσίμου κίνησης των οχημάτων μειώθηκαν 1,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, καθώς οι δείκτες λειτουργίας των διϋλιστηρίων μειώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 15 οικονομικών αναλυτών. Οι πωλήσεις βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν για δεύτερη εβδομάδα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της MasterCard Inc. Ο εορτασμός της Labor Day στις 3 Σεπτεμβρίου ήταν το τελευταίο long weekend του καλοκαιριού.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, αναρριχήθηκε έως 52 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 76,25 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Η τιμή ήταν η υψηλότερη μιας ημέρας από τις 3 Αυγούστου. Στις 10:52 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 75,97 δολ. το βαρέλι.

Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 65 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 75,73 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 3 Αυγούστου. Οι τιμές σημείωσαν άνοδο 2% τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς ο κυκλώνας Felix πλησίασε τον Κόλπο του Μεξικού πριν κινηθεί προς τη Νικαράγουα και την Ονδούρα.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, σημείωσε άνοδο έως 26 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 74,60 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Χθες, το μπρεντ σημείωσε άνοδο 0,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα