Νέα «ένεση» ρευστότητας από την ΕΚΤ

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 11:33
UPD:12:25

ΛΙΓΕΣ ώρες πριν από την απόφασή της για τα επιτόκια http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/09/06/1408266.htm , η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διοχετεύσει επιπλέον ρευστό στην τραπεζική αγορά, όπως είχε προαναγγείλει την Τετάρτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η EKT διέθεσε 42,245 δισ. ευρώ.

«Η αστάθεια στη χρηματαγορά του ευρώ έχει αυξηθεί και η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Εάν αυτό συνεχιστεί και σήμερα, η ΕΚΤ είναι έτοιμη να συμβάλει για να αποκαταστήσει την τάξη στη χρηματαγορά», τόνιζε η ΕΚΤ σε χθεσινή της ανακοίνωση.

Εξάλλου, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αγορά χρεογράφων δανεισμού που έχουν εκδοθεί με υποστήριξη ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, προκειμένου να αυξήσει τα επίπεδα ρευστότητας στο οικονομικό σύστημα της χώρας.

Το διατραπεζικό επιτόκιο για τα δάνεια τρίμηνης διάρκειας υποχώρησε κατά 15 μονάδες βάσης από το υψηλό 11 ετών, στο οποίο είχε διαμορφωθεί την Τετάρτη, μετά τη σημερινή ανακοίνωση της Reserve Bank of Australia ότι θα αγοράσει ομόλογα ανώτατης βαθμίδας τα οποία συνδέονται με αποπληρωμές ενυπόθηκων δανείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα